petek, 3. maj 2013

Ko zadišijo zelišča ...

... nastanejo preproste jedi, ki jih lahko z malo pomoči pripravijo tudi mlajši učenci.

Katera zelišča (s šolskega vrta) smo uporabili?

- timijan za fižolovo juho    - origano za paradižnikovo omako       - meliso za limonado


Objavljamo še recepte, če bi jih želeli preizkusiti tudi sami.

Fižolova juha
Potrebujemo: pločevinko fižola, žlico "zabla" (zaseke), čebulo, sol, kislo smetano, (sveži) timijan

Čebulo na drobno nasekljamo in jo popražimo na "zablu". Polovico fižola zmečkamo. Fižol (zmečkani in celi) dodamo čebuli in zalijemo z vodo. Solimo in kuhamo pol ure na nizki temperaturi. Na koncu dodamo timijan in kislo smetano.




Testenine s paradižnikovo omako in sirom
Potrebujemo: testenine, pasirani paradižnik, česen, sol, (sveži) origano, naribani sir

Testenine skuhamo. V posodo vlijemo pasirani paradižnik in dodamo stisnjen strok česna. Solimo in kuhamo 15 minut. Dodamo sesekljani origano. Omako polijemo po testeninah in jih posipamo s sirom.


Limonada
Potrebujemo: limono, sladkor, sveže melisine liste

Limono stisnemo, dodamo sladkor po okusu ter meliso in zalijemo s hladno vodo. Melisa naj se "namaka" vsaj pol ure.

Pa dober tek!







Ni komentarjev:

Objavite komentar