petek, 23. avgust 2013

PO MARMELADI DIŠI IN NAŠ PISMONOŠA VISOKO POLETI


Tokratno ustvarjalnico smo namenili kuhanju marmelade iz črnega ribeza, praženju bučnic in obisku družine, kjer smo spoznali več vrst golobov, rac, pave...

Zamrznjen ribez smo segreli do vretja, nato smo ga prepasirali skozi pasirko in dodali sladkor. Ko je tekočina zavrela smo dodali mešanico sladkorja in želina. Potem smo počakali, da je vse skupaj zavrelo in nato smo kuhali še 10 minut, pri tem pa smo pobirali peno. Marmelado smo napolnili v tople kozarce in jih zaprli, ter 30 minut konzervirali v pečici na 100 stopinj.











Med kuhanjem marmelade so nekateri učenci izdelovali dekoracijo za vložene bučke in marmelado. Iz pečice pa je zadišalo- po soljenih praženih bučnicah.

 








Potrebovali smo oddih v naravi, zato smo se odpravili na sprehod k družini Pajek, kjer smo spoznali pasemske male živali (več vrst golobov, pava, piščance, peteline... ). Ker so bile živali lačne smo jih nahranili in se seznanili s pomenom oznak, ki jih nosijo. Družini Pajek se zahvaljujemo za gostoljubje, predvsem pa za golobe pismonoše, ki smo jih odnesli do šole, kjer smo jih spustili. 

Brez skrbi, odleteli so domov in to je njihova posebnost.










Ni komentarjev:

Objavite komentar