torek, 20. avgust 2013

BUČE IN BUČKE


Naša šola je umeščena v kraj z dosti sonca, zaradi katerega zelo dobro uspevajo buče. Ker je ravno pravi čas spravila pridelkov smo se tudi v šoli podali v bučni svet, najprej v izdelavo buč iz das mase, sledila pa je še priprava ozimnice-solate iz bučk in čebule. 









Najprej smo iz das mase izrezali sestavne dele, jih pobarvali in zalepili. Nastali so magneti za hladilnik-buče z nasmehom.

Kaj kmalu smo bili lačni in iz naše kuhinje so zadišali pizza kruhki.
Recept: Naribamo zelenjavno klobaso, sir in dodamo narezano svežo papriko. Vse sestavine premešamo, malo solimo, dodamo malo margarine  in kisle smetane. Z namazom nadevamo kruh in ga približno 12 minut pečemo na 200 stopinj.









Med pripravljanjem malice so učenke že pridno pomile kozarce za vlaganje. Siti smo se lotili priprave solate iz bučk in čebule, ki jo bomo ponudili obiskovalcem stojnice v središki oljarni, zato naj recept ostane skrivnost.
Pripravljeno solato smo napolnili v kozarce, nanjo nalili preliv iz vinskega kisa in začimb, jo zaprli in konzervirali v pečici.









Ni komentarjev:

Objavite komentar