sreda, 19. februar 2014

PUSTNE DOBROTE

Vrtičkarji smo se podali v svet bližajočega pusta. Preizkusili smo se v pripravi ocvrtih jogurtovih mišk. 

Po pregledu recepta smo si pripravili ustrezne sestavine. Z mešalnikom smo pripravili tekočo maso, ki smo jo z žlico polagali v vroče olje. Miške so bile kar "žive" saj so se v olju same obračale. Pečene smo polagali na pladenj obložen s servieti, potem smo jih sladkali in pojedli. 

 









RECEPT ZA OCVRTE JOGURTOVE MIŠKE:
2 jajci
2 žlici rjavega sladkorja
1 navaden jogurt
2 jogurtova lončka moke
1/2 zavitka pecilnega praška
malo naribane limone
vanili sladkor
ščep soli

Postopek priprave: Z mešalnikom zmešamo jajci in sladkor. Dodamo druge sestavine in dobro premešamo. Maso zajamemo z žličko in jo potopimo v vroče olje tako globoko, da se kar sama zvrne iz žlice. Cvrejo naj se na 170 stopinj od 3 do 5 minut.

Ni komentarjev:

Objavite komentar