Dan pred silvestrovim, smo izvedli počitniško ustvarjalno delavnico pri kateri smo izdelali namizno dekoracijo, pripravili pogrinjke in skuhali praznično kosilo, za piko na i pa smo spekli še torto s kremo iz bele čokolade.
Po kratkem uvodnem pogovoru in seznanitvi z delom, smo se lotili kar obsežnega prazničnega menija: gratinirani puranji zrezki v gobovi omaki, krompirjeve kroglice s sirom in sezamom, pire krompir, zelena solata in čokoladna torta s smrekicami.
Delo smo si razdelili v skupine in vse jedi so požele pohvale.
lupljenje in rezanje krompirja za krompirjeve kroglice s sirom in sezamom |
rezanje solate |
stopljena čokolada je pripravljena za izdelavo kreme |
taljenje bele čokolade in stepanje smetane za kremo |
priprava praznične mize in pogrinjkov |
izdelava namizne dekoracije-smrekic, ki bodo krasile pogrinjke |
praznična čokoladna torta s smrekicami |
okraševanje torte |
za slikanje ni bilo časa, preveč je dišalo in bilo je res slastno |
praznično kosilo |
Dober tek! |
zadovoljni obrazi po kosilu |
torta je kar kopnela... |
pa še skupinski razrez čokoladne sladice |
RECEPTI:
Gratinirani puranji zrezki v gobovi omaki
puranji zrezki
sveži šampinjoni
15 dag naribanega sira
smetana za kuhanje
1 strok česna
1 manjša čebula
olivno olje
peteršilj, poper, sol, vegeta
Meso posolimo in ga na olivnem olju popečemo v ponvi. V drugi ponvi na olju prepražimo čebulo in česen, dodamo narezane šampinjone in ko voda iz šampinjonov izpari dodamo smetano za kuhanje in začimbe. Pečico segrejemo na 180 stopinj. V globok pekač damo popečene zrezke, zalijemo z omako in potresemo z naribanim sirom.Pečemo nekje 30 minut.
Krompirjeve kroglice s sirom in sezamom
50 dag olupljenega in na kocke narezanega krompirja
20 dag ostre moke
4 dag masla
1 jajce
sol
10 dag sira (narezanega na kocke)
20 dag sezama
olje za cvrenje
Olupljen in narezan krompir operemo in ga v soljenem kropu kuhamo 15 minut.Odcedimo in pretlačimo. Toplemu in pretlačenemu dodamo maslo in sol. Maso pustimo, da se ohladi. Ohlajeni krompirjevi masi dodamo 1 jajce in moko ter zamesimo testo. Iz testa oblikujemo kroglice, v vsako pa damo kocko sira. Kroglice povaljamo v sezamu in jih 10 min cvremo v olju.
Pri prazničnem kosilu smo zraven kroglic ponudili še pire krompir in skledo zelene solate.
Ni komentarjev:
Objavite komentar