Z učenci smo pred Praznikom buč pekli bučno rolado in bučne šamrole, da jih bomo lahko ponudili obiskovalcem naše stojnicev središki oljarni.
Lisnato testo smo razvaljali v pravokotnik, nato pa smo ga razrezali in z njim obložili modele za šamrole. Nad paro smo naredili še kremo iz beljakov, sladkorja v parhu in limoninega soka. Šamrole smo napolnili in jih ob straneh povaljali v mletih bučnih semenih.
Med peko šamrol smo se lotili izdelave mase za brezglutensko bučno rulado. V skledi smo penasto umešali 6 jajc, 6 žlic sladkorja in limonin sladkor. Ko je masa narasla smo dodali še 100 g mletih bučnih semen. Maso smo vlili na pomokan in namaščen pekač ter jo pekli nekje 10 minut. Ohlajeno smo namazali s kislo smetano.
Bila je odlična.
Zaupali smo vam recept, spečite jo še vi.
Ni komentarjev:
Objavite komentar