nedelja, 8. september 2013

PEKA BUČNE ROLADE IN BUČNIH ŠAMROL

 

Z učenci smo pred Praznikom buč pekli bučno rolado in  bučne šamrole, da jih bomo lahko ponudili obiskovalcem naše stojnicev središki oljarni.

Lisnato testo smo razvaljali v  pravokotnik, nato pa smo ga razrezali in z njim obložili modele za šamrole. Nad paro smo naredili  še kremo iz beljakov, sladkorja v parhu in limoninega soka. Šamrole smo napolnili in jih ob straneh povaljali v mletih bučnih semenih.













Med peko šamrol smo se lotili izdelave mase za brezglutensko bučno rulado. V skledi smo penasto umešali 6 jajc, 6 žlic sladkorja in limonin sladkor.  Ko je masa narasla smo dodali še 100 g mletih bučnih semen. Maso smo vlili na pomokan in namaščen pekač ter jo pekli nekje 10 minut.  Ohlajeno smo namazali s kislo smetano.

Bila je odlična.

 Zaupali smo vam recept, spečite jo še vi.










Ni komentarjev:

Objavite komentar