ponedeljek, 8. julij 2013

Radi kuhamo ... in dobro jemo

Ker radi pripravljamo hrano, še raje pa dobro hrano jemo, smo temu namenili kar celi dan.

Na jedilniku so se znašli: predjed, glavna jed s prilogo in sladica (oz. dve, saj je eno prispevala Neja, ki je imela rojstni dan - hvala tudi njeni mami!).

Za vsak slučaj - če bi želeli pripraviti zabavo za prijatelje, bomo z vami delili tudi recepte.

1. Predjed: Pica polžki

Sestavine: listnato testo, posebna klobasa, rezine sira, jajce

Postopek:
Na listnato testo nadevamo rezine klobase in sira, vse skupaj zvijemo, konec testa pa namažemo z razžvrkljanim jajcem. Zvitek narežemo na rezine in jih pečemo 20-30 minut (odvisno od debeline rezin) na 180 stopinj Celzija.


2. Glavna jed s prilogo: Piščančje prsi v srajčki s pečenim krompirjem

Sestavine: piščančje prsi, jajce, mešanica za hrskavce, jogurt, majoneza, krompir, sol

Postopek:
Meso narežemo, pomočimo v razžvrkljano jajce in mešanico za hrskavce. Pečemo 25 minut na 200 stopinj Celzija. Krompir narežemo na majhne kose, solimo in damo pečt 10 minut pred mesom. Za omako zmešamo jogurt, majonezo in mešanico za omako (za hrskavce)

Solata: sezonska (npr. paradižnik in kumare)


3. Sladica: Čolnički domišljije

Sestavine: jedilna čokolada, malo olja, sadje (sezonsko), smetana, papirčki za mafine

Postopek:
Čokolado z dodatkom olja stopimo nad paro. Nalijemo jo v papirčke za mafine (uporabimo 2 papirčka) in pustimo, da se strdi (po potrebi v hladilniku). Narežemo sadje in ga nadevamo v čokoladne "čolničke". Pred serviranjem previdno odstranimo papirčke in po sadju nabrizgamo smetano.

So se vam pocedile sline? Tudi nam so se, na krožnikih pa niso ostale niti drobtinice! Pa dober tek.

1 komentar: